28 juli - 1 augusti 2019
Åkersberga
Raketen Hockey Camp

Koncept

Hur det hela började...

Efter att ha haft en vilopaus på drygt 30 år började jag spela veteranhockey för cirka 10 år sedan. De första träningarna var hemska med en puls som inte var av denna värld. Trots extremt korta byten handlade träningarna mest om att överleva. Det har blivit en smula bättre men jag insåg snabbt att det behövdes mer träning för att få ordning på saker och ting. Började så smått kolla upp vad det fanns för hockeyläger för veteraner men hittade ett utbud som i princip var obefintligt om man inte ville resa till USA eller Kanada. Där började idén att gro... 

Raketen Hockey Camp 

Finns det inga schyssta läger får man göra ett själv. Därför är vi omåttligt stolta när vi presenterar världshistoriens åttonde Raketen Hockey Camp!  Årens camper har gått bra och vi har fått en hel del lovord så nu kör vi igen. Detta är ett camp för hockeyälskare som har hunnit mogna i sin spelstil och som har insett vilken grym träning hockey är. RHC vilar sin filosofi på 3 grundstenar: Roligt, energirikt och utbildande. 

Med roligt menar vi att RHC-veckan skall vara årets höjdpunkt. Mycket ljug och garv i omklädningsrummet, bra stämning på isen och inga tappade puckar på kvällarna. Vi vill helt enkelt att du skall åka ifrån campen lite gladare än när du kom. Kanske lite sliten också... 

Med energirikt menar vi full rulle hela tiden. Inga nagellackslirare på isen utan när det är träning är det träning. Vi vill skapa energi mellan gubbarna, kanske byta visitkort och snacka lite business vid sidan om, utbyta lite tankar om livet i stort och smått. Helt enkelt fylla på energidepåerna.

Vi kör inget asketläger utan självklart är det ok att ta ett par pilsner på kvällskvisten för den som känner för det. Vi vill dock att varje gubbe skall bli en bättre hockeyspelare. Det är ingen skola men man skall känna att man fått ett par tips och kanske en ny grund att stå på. Hård och schysst träning med glimten i ögat om du förstår vad vi menar. För att du skall få ut mest av RHC tror vi att du bör ha spelat juniorhockey och gärna vara aktiv i veteranerna idag. Vi kommer inte att ha övningar för rena nybörjare utan du bör kunna åka griller och dribbla samtidigt. Innan campen tror vi det är bra om du i alla fall har sprungit en 2-3 ggr veckan så du inte kommer direkt från beachen på Mallorca. Då kan det bli tungt. Vi har haft turen att få en skön blandning av gubbar. Hör gärna av dig till oss om du är osäker.

Dagar kvar till nedsläpp

Campen är slut för denna säsong... Vi ses nästa gång!
0
0
0

Följ Raketen Hockey Camp

Partner